Affiniteit met kinderen, het gezin en ouderen. CMS CMS CMS CMS CMS
Affiniteit met kinderen, het gezin en ouderen.
Wij nemen nog nieuwe patienten aan.
Affiniteit met kinderen, het gezin en ouderen.
Wij nemen nog nieuwe patienten aan.
Affiniteit met kinderen, het gezin en ouderen.
Wij nemen nog nieuwe patienten aan.
Adres Op ma t/m vrij kunt u
tussen 08.00 en 12.00 uur
een afspraak maken050-577 06 85

Hou je mond gezond!

poetsles    
 
Hou je mond gezond! is een onderwijsproject voor peuters en leerlingen van de basisschool. Het project wordt aangeboden door het Ivoren Kruis, de Nederlandse Vereniging voor Mondgezondheid. Het project wordt georganiseerd in samenwerking met vrijwillige tandartsen, mondhygiƫnisten, (preventie)assistenten, GGD-medewerkers, studenten tandheelkunde en mondzorgkunde.
 
Tandarts Heijs en assistente Lia Jansen zijn voor dit project op de Dom Helder Camara basisschool in Beijum geweest. Daar hebben zij bij twee kleutergroepen een poetsles gegeven.
 
Eerst werd er kennisgemaakt met de tandarts en assistente, we hadden een tandartsjas, mondlap en handschoenen meegenomen. De kinderen hadden zelf ook al het nodige voorbereid in de klas zo was er al een poetsmodel en boekjes over de tandarts en zelfs een kindertandartsjas! Ook hadden de kinderen papieren kiezen beplakt en gekleurd.
 
Aan de hand van de grote poetsplaat werd besproken wat er allemaal te zien is in een tandartspraktijk. De kinderen wisten veel te vertellen. Daarna werd een poetsles gegeven, elk kind kreeg een tandenborstel en tubetje tandpasta en aan de hand van het BBB schema (binnenkant, buitenkant en bovenop) werd de beste manier van poetsen uitgelegd. De kinderen waren erg enthousiast en ook tandarts Heijs en assistente Lia vonden het een geslaagde ochtend! Zo leuk zelfs dat ze op verzoek nog vier kleutergroepen hebben bezocht.